Vanaf 1985 ben ik binnen de voetballerij actief als Trainer/Coach. De eerste 10 seizoenen als jeugdtrainer daarna als hoofdtrainer.
Voor mij begon het voetbal ooit als jeugdspeler van sc. Woezik. Ik was redelijk talentvol daarom mocht ik op 16 jarige leeftijd de stap naar TOP Oss maken.
In mijn eerste seizoen bij de senioren, ik voetbalde inmiddels bij A.W.C. Wijchen, raakte ik behoorlijk geblesseerd aan mijn knie. Toen ik tijdens mijn revalidatie ook nog eens een zwaar auto ongeval kreeg was voetballen op niveau niet meer mogelijk.
Ik was inmiddels jeugdtrainer bij A.W.C. en had een enorme passie voor voetbal hierdoor was voor mij snel de keuze gemaakt dat ik verder wilde als voetbaltrainer.


JEUGDTRAINER:
Het jeugdtrainerschap ging mij goed af. Ik zag de jeugdspelers veel plezier beleven maar ook ontwikkelen als individu en als team. Ook werden er de nodige succesjes geboekt wat mijn passie en drive deed toenemen. Ik maakte bewuste keuzes in mijn eigen ontwikkeling. Na 5 seizoenen C-junioren bij A.W.C. Wijchen, 1 seizoen de B-junioren van Volharding Vierlingsbeek en 3 seizoenen de A-junioren en 1 seizoen het 2e Elftal van Olympia’18 Boxmeer vond ik in 1995 de tijd rijp om op 28 jarige leeftijd het hoofdtrainerschap aan te gaan.


HOOFDTRAINER:
Mijn eerste club werd E.W.C.’46 uit Well. Bij deze 4e klasser ben ik 3 seizoenen gebleven. Het eerste seizoen was stabiel. In het 2e seizoen werd een 3e plaats behaald en in mijn laatste seizoen een 2e plek. In de laatse twee seizoenen was er een periodetitel maar we wisten helaas niet te promoveren.

Daarna maakte ik de stap naar Festilent Zeeland. De 3e klasse waarin we zaten was met teams als Margriet Oss, O.S.S.’20, Blauw Geel Veghel, Theole erg zwaar. De eerste seizoenshelft ging ons erg slecht af, we stonden in de winterstop met 8 punten (overwinning was toen nog 2 punten) op de derde plaats van onder. Na de winterstop kwamen er twee sterkhouders terug van een blessure. We behaalde de 3e periode maar omdat we met 26 punten nog steeds 3e van onder stonden moesten we de periodetitel inleveren en waren we veroordeeld tot P/D wedstrijden voor degradatie. Van de 4 wedstrijden wonnen we er drie maar dat was er een te weining. Een degradatie armer maar ook een ervaring rijker. In mijn tweede en tevens laatste jaar werd in de 4e klasse een gedeelde 1e plaats bereikt. De beslissingswedstrijd en later ook de nacompetitie gingen helaas verloren.
Ik maakte vervolgens de stap naar mijn jeugdliefde A.W.C.. Het eerste seizoen behaalde we het kampioenschap in de 3e klasse. De twee seizoenen daarna handhaafde we ons in de 2e klasse, verschillende jeugdspelers maakte in deze periode hun debuut in het 1e elftal.
Ik bleef op het niveau van de 2e klasse actief. Margiet Oss werd mijn volgende club. 4 seizoenen was een mooie tijd. Met respectievelijk een 2e, 5e en gedeelte 1e plaats zat er in de eerst drie seizoenen nog geen promotie in. In het 4e en tevens laatste seizoen werd het kampioenschap binnen gehaald. Margriet promoveerde naar de 1e klasse waar ik ze tegen zou gaan komen met mijn nieuwe club O.S.S.’20.
Tijdens mijn twee seizoenen bij O.S.S.’20 deden we volop mee voor de prijzen. In het eerste seizoen eindigde we 2e en werd de finale van de nacompetitie bereikt. De promotie naar de hoofdklasse volgde echter in het tweede seizoen, het kampioenschap in de 1e klasse was een feit. Zelf had ik besloten een stapje terug te doen om meer tijd aan mijn jonge gezin te besteden. Mijn keuze was gevallen op 3e klasser Alverna.
Bij Alverna verliep het voortvarend, in het eerste jaar promoveerde we naar de 2e klasse middels een 2e plaats en in het tweede seizoen werd het kampioenschap binnen gehaald door in een beslissingswedstrijd Silvolde te verslaan. In mijn 3e seizoen deed ik sinds lange tijd niet om de prijzen mee. In de 1e klasse behaald we een 7e plaats.
Ik ging een nieuwe uitdaging aan bij sc. Woezik. De vereniging had als doel om in 2015 de eerste klasse te bereiken. In mijn eerste twee seizoenen eindigde we in de 2e klasse op de 4e plaats. Tijdens de nacompetitie wisten we ons doel nog niet te realiseren. In mijn derde seizoen werd in 2015 het doel dan toch bereikt, we werden kampioen in de 2e klasse. Stabiliseren in de 1e klasse was het doel maar alles liep voortvarend. Op 20 maart werd het kampioenschap binnen gehaald. We waren letterlijk winterkampioen en tevens kampioen, promotie naar de hoofdklasse volgde. In ons eerste jaar in de hoofdklasse A ging het succes maar door. De 2e plaats werd behaald, echter de tweeluik met O.S.S.’20 voor promotie naar de 3e divisie ging verloren. In mijn zesde en tevens laatste seizoen wil het echter nog niet vlotte. In hoofdklasse B bezette we in de winterstop de laatste positie, dit zijn we niet gewend na alle successen. De vele (langdurige) blessures kunnen we tot nu toe niet opvangen. Toch heb ik nog voldoende vertrouwen dat we ons handhaven in de hoofdklasse zodat ik met voldoening afscheid kan nemen van SC. Woezik.

OPLEIDINGEN & KWALIFICATIES:
Binnen de K.N.V.B. heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Het begon ooit met J.V.T. (Jeugd Voetbaltrainer) later volgde T.C. 3 en 2 en tot slot Uefa-A.
Daarnaast heb ik de basiscursus Voetbalconditietraining van Raymond Verheijen en “Hoe train ik het verschil” bij Rene Meulensteen gevolgd.

De successen waarvan ik heb mogen genieten staan hierboven omschreven. Inderdaad het zijn heel veel periodetitels, beslissingswedstrijden, promoties en kampioenschappen. Maar succes behaal je niet alleen, hiervoor is een goede organisatie binnen de vereniging, mensen met kwalititeit die het beleid en visie bepalen, een goede en hardwerkende staf en een kwalitatief sterke spelersgroep (team) voor nodig. Als trainer kun je het niet alleen.

OVERIGE TRAINER/COACH ACTIVITEITEN:
Binnen de voetbalsport heb ik naast mijn trainerschap nog heel veel werzaamheden verricht. Zo heb ik bij bijna alle verenigingen een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en uitvoering van het technisch beleidsplan. Bij de K.N.V.B. ben ik als trainer/coach actief geweest tijdens voetbalkampen. Ook voor de organisatie Winning Mood ben ik actief geweest bij voetbalkampen in de Verenigde Staten. Ik heb onder Hans de Koning stage gelopen bij het 1e Elftal van FC. Oss. Ook trainde ik daar met regelmaat de beloftes en maakte de wedstrijdanalyses van de komende tegenstander. Zelf heb ik ook stagiaires begeleid en verschillende interne trainerscursussen verzorgd.